tirsdag 19. oktober 2010

MahajangaI annledningen relativt godt internett og god tålmodighet kommer det nå et rykende ferskt blogginnlegg fra Mahajanga!

Det er så mange av tingene jeg opplever her som jeg har utrolig lyst til å blogge om. Det er vanskelig ikke bare å finne tid til å gjøre det, men også å sette ord på opplevelsene. Derfor blir dette enda informativt innlegg, så får refleksjonene komme etter hvert.

På lørdag stod vi tidlig opp for å kjøre til kystbyen Mahajanga. Turen tok ca 10 timer, og vi fikk se store deler av Madagaskar. Veldig spennende. Jeg har hørt at det brennes en del skog og jord her, men det er århundrets underdrivelse. Det var ikke bare litt, men enorm mye brent jord vi kjørte forbi, og det var et trist syn. Misjonærene her i Mahajanga fortalte oss i etterkant at det nå er brennesesong, hvor jorda brennes for å få fram ny avling. Brenning av jord er ulovlig her på Madagaskar, men skikken er så innprenta i kulturen at veldig mange gjør det likevel Trist!


Vi hadde flaks, og det var ingen andre som skulle til Mahajanga denne lørdagen. Med andre ord: 8 seter på 4 personer! Egen bil og sjåfør i 570 km inkl. varm middag kosta ca 210 kr pr. pers.


Alle de mørke områdene til venstre i bildet er brent jord. Slike landskap kjørte vi gjennom flere timer.

Her på Mahajanga bor vi på Shalom-senteret som ligger like utenfor byen. Shalom er prosjektet hvor gutta skal jobbe i år, og det er veldig spennende. Prosjektet disponerer blant annet en båt som reiser rundt til landsbyer uten veiforbindelse, hvor de driver hjelpearbeid og evangelisering. De fleste landsbyene er muslimske, men prosjektet har stort fokus på å møte mennesker med shalom (fred) som er et felles ord for både muslimer og kristne. I mars håper Synnøve og jeg at vi får vært med på en tur med Shalombåten. På senteret bor det også to misjonærfamilier, samt noen ansatte. I hagene rundt på området finnes det ananasbusker, mangotrær og en hel haug andre ting, i tillegg til en haug av høner. Eggene selges for å skaffe penger til å drive prosjektet.

Grunnen til at vi er her er for å ha språkkurs. Kurset skulle egentlig starte denne uka, men det har vært noen misforståelser så vi begynner ikke før neste uke. Det gjør at Synnøve og jeg bare får to uker kurs før vi må reise tilbake til Sab-Nam, men det skal nok gå seg til.
Det gjør også at vi har mye fritid denne uka, både til å utforske byen og nyte varmen og sola.
 
Ole-Jørgen og Alexander er klare for stranda!

Hardt liv!

Promenaden i Mahajanga.

Shalom-senteret. I det hvite huset bor misjonærene. I bungalowen er det hengested og internett.

Deler av Shalom-senteret. Huset til høyre er gjestehuset, der bor vi.


Jeg anbefaler et besøk på www.madagaskarole.blogspot.com og www.synnovepaamadagaskar.blogspot.com for utfyllende detaljer og bilder fra livet på Madagaskar1 kommentar:

  1. Takk for all visualisering og ord om fantastiske steder og ting vi bare kan forestille oss!!!! Må gjøre veldig sterke inntrykk, på alle vis.
    Fjellhamar lokker med minus 8 i dag tidlig. Der bliver vinter i gamlelandet! Nyt sommer og ferie og strand og lykke til med språkkkurs!!!!
    Mamma

    SvarSlett