onsdag 3. november 2010

Dugnad i ingenmannsland

Denne helga har vi vært på besøk til landsbyen Boenoeranta (?). Synnøve og jeg håpa å få blitt med på en tur i mars, derfor ble det ville tilstander når vi fikk høre at vi skulle dra allerede i helga.  Målet med turen var ikke sigthseeing. Nå skulle malekostene og hammeren fram, og vi skulle jobbe skikkelig dugnad.
I landsbyen driver Shalom en klinikk, og en sykepleier har flyttet dit for å jobbe.
I sommer ble klinikken utvidet, men det ble gjort noen feil i byggeprosessen. Derfor måtte store deler av panelet skiftes, taket var lekk, det manglet maling og de trengte en ny do.

Her kom vi inn i bildet. På fredag seilte vi ut med to lokale, gassiske fiskebåter i 6-7 timer til landsbyen som ikke har veiforbindelse. En fantastisk båttur, og en givende helg. Det var intensiv jobbing fra fredag til søndag før vi seilte hjem mandag morgen. Se for deg å gjøre fysisk arbeid i en badstue. Likevel var det veldig gøy å gjøre noe helt konkret, i tillegg til å få se utrolig vakker natur og fått noen herlige bad i Mosambik-kanalen.
Synnøve har skrevet et veldig godt inlegg om helga, så jeg anbefaler en tur på hennes blogg

Se for deg strendene fra Madagaskar-filmen. Det var akkurat sånn!


Velkomst

Alex, do-graveren

Klinikken
Soverommet vårt. Sovna til sirisser, og våkna til hanegal og en gjennomsvett lakenpose. Sola stekte allerede klokka halv sju.

Lokale kids

O.J, Koto og Alex
En falleferdig do og begynnelsen på en ny.

Møkk, svette, myggestikk, malingsflekker og en stor dose godfølelse over av å ha bidratt til noe meningsfylt.

De lokale gutta demonstrerte palmeklatring med god stil.

Paradis!
Drit i elgen. "O.J i solnedgang"
Ordtaket "bade i svette" fikk en ny betydning denne helga


 


Avskjedskomiteen


Litt fun-facts for de som fortsatt henger med: 
- I dag har vi vært 1mnd på Madagaskar! 
- Vi har intensivt språkkurs disse ukene.Jeg trodde gassisken skulle være stress, men jaggu er det vanskelig å huske forskjellen på adverb, subjekt, hjelpeverb og pronomen også. Barneskolekunnskaper skal ikke undervurderes! Heldig for oss er mangosesongen i gang, og i pausene kan vi gå ut og plukke ferske mangoer rett fra treet.
- Madagaskar stiller ikke klokka til vintertid, derfor ligger vi nå 2 timer foran Norge.
- Jørgen har fått fritak fra militæret, hurra! 
- Jeg har begynt på den første oppgaven som skal leves til Hald i desember, med temaet likvending. Litt spesiell skikk som praktiseres en del på Madagaskar.
- På lørdag morgen forlater Synnøve og jeg Mahajanga, gutta og varmen og reiser hjem til Sabnam. Fra og med mandag er vi i full jobb. 
- Frida har bursdag i dag, hurra!  

2 kommentarer:

 1. Hei Marie
  Tusen takk for nok en herlig rapport, med helt ubeskrivelige bilder. For oss som sitter her hjemme i vante omgivelser uten mange Hverdagsendringer er det en glede å nyte opplevelser med deg! Vi er mange som følger deg på bloggen, og gleder oss til neste brev. Ha en super språkkursuke og god tur til Sabnamhjem!
  Mamma

  SvarSlett
 2. Det er spennende å følge deg via bloggen, kjære!
  Bursdagen min fikk en pangstart da jeg plutselig fikk en telefon fra et ukjent land langt borte med en veldig kjent stemme. Ubeskrivelig glad i deg, og savner deg masse. Godt å høre at du har det bra.
  Kjærlighet <3

  SvarSlett