fredag 4. februar 2011

Inona ny vaovao?

... er den gassiske versjonen av; hva skjer’a, og brukes støtt og stadig her på Madagaskar. Helst besvares spørsmålet med ”tsis”, ingenting, kanskje fordi man ikke gidder fortelle, fordi man er dårlig i gassisk eller rett og slett fordi det ikke er så mange nyheter og skrive hjem om.

Jeg hadde ikke trodd at oppholdet på Madagaskar kom til å føles så vanlig. At jeg faktisk kan svare at nei, det er ikke så mye nytt, når noen spør. Nå har vi vært her i 4 måneder. Januar forsvant, og nå er det plutselig februar. Det føles kjempekort til hjemreise i april, selv om tross alt 1/3 av oppholdet fortsatt gjenstår.


Både ferie, høytider og merkedager er veldig stas, men det er noe med den gode, gamle hverdagen. Når ting går som det pleier, og ukene fylles med jobbing, pannekaketirsdag, trening, skravling, pensumlesing og alt det andre som hører hverdagen til. 
Team Madagaskar - Antananarivo
Likevel skal det jo sies at stedet der hverdagene finner sted, er annerledes enn det har vært de siste 18 årene, og det skjer jo selvfølgelig litt. Det gjør det jo alltid!
- Det er regntid, og har vært temmelig grått og surt de siste 2 ukene
- Forrige uke var det så mye regn at vi fikk oversvømmelse på soverommet i 2.etg. Sånn går det når vinduene ikke er godt isolert, og det styrtregner lodrett.
- Vi har utforsket det kulturelle livet i byen vår, og var på konsert med den gassiske artisten Baba. Kul musikk!
 - I helga var vi rundt og sjekket ut Tanas hippeste turistattraksjoner.
- Jobben går som den pleier. Barna på CEG har lært ”This little light of mine”, til stor jubel. De eldste på skolen på ungdomssenteret har sett ”Lion King”, for avvekslingens skyld, og barna på døveskolen jobber iherdig med strikkeprosjekt og diverse håndarbeidsaktiviteter, fra laging av bokser til dorull-personer og fingerhekling.
- Jeg skriver fortsatt reisebrev til nettsiden til Lørenskog menighet, og du kan lese dem hvis du vil.

Turister i egen by
Mini-svømmebasseng på soverommet
Konsert med Baba Nå skal vi nyte hverdagslivet fram til vi stikker til Antsirabe på misjonærmøte i midten av februar.

1 kommentar:

  1. Hei Marie! Fint å lese i bloggen din. Synes det er kjempeflott at du får med deg disse dimensjonene over livet som tiden på Madagaskar gir. Dine intrykk fra nærkontakt med fatiggdommen etc. Det virker ellers som du stort sett er firk og har det bra, og det gleder oss. Gud velsigne deg videre der nede og så gleder vi oss til du kommer på disse kanter igjen!
    Jørgen reiste ut til Ula i dag. hilsen Håvard

    SvarSlett