lørdag 26. mars 2011

Ting vi må gjøre før vi dør... eh, drar! DEL 1


Allerede for et par måneder siden innså Synnøve og jeg at det var mange ting vi hadde lyst til å gjøre. Desverre er det lett at det bare blir med tanken. For å slippe og sitte i Norge og tenke på alle tingene vi glemte å gjøre, skrev vi det ned. Systematisk har vi jobbet oss gjennom lista, og nå gjenstår det bare et par punkter. Flaks for oss, siden det bare gjenstår et par uker av oppholdet vårt!

1: Leke med barna i gata
 Det er alltid masse unger i gata. En dag ble de med på Chrisc, og det var stor stas.
2: Ta taxibrousse  
Gassernes reisemåte over lengre distanser. Stappfull minibuss. Bilder er fra diskusjonen om pris og valg av selskap før avreise. Turen gikk forøvrig tur/retur Antsirabe, og bildet til høyre er foran togstasjonen.
3: Sove under stjernehimmelen 
            Man kan ikke bo 6 måneder i Afrika uten å sove en natt eller to under stjernene. En undervurdert aktivitet!
4: Være med på en korøvelse 
  Vi hadde ikke det helt store engasjementet for å bli medlemmer i koret (som øver både lørdag og søndag ettermiddag), men ble i alle fall med på en øvelse. Bildet er fra en av deres konserter.
5: Basseng i Tana
Dette punktet viste seg å være vanskelig å gjennomføre, men det ble godkjent under tvil under sosial dag med koret. Selv om verken Synnøve, jeg eller Atung, kineseren som bor på ungdomssenteret, er medlemmer ble vi invitert, og hadde en heidundranes dag
6: Invitere Bond og Thomas på middag 
Hjemmelaget pizza og karaokefest på kjøkkenet. Bedre folk skal du lete lenge etter!
7: Dra på en langweekend 
Dette ble pga få helger og fullt program godkjent under tvil etter misjonærmøtet i Antsirabe. Vi var jo tross alt borte en langhelg. Jeg tok veldig lite spennende bilder der, så slenger med noen fra bilturen istedenfor.
8: Dra på konsert eller teater 
Vi har vært flinke på dette, og har fått med oss konsert med både Baba og Mpamanga. Gassisk musikk er ikke så verst! 
9: Utforske togstasjonen i Tana
           
Typisk å glemme å besøke et av Tanas mest kjente steder. Et par dyre butikker og en skikkelig vazaha-resturant, men med veldig god mat og godt selskap av ettåring-Ester og veileder-Monika.
10: Intervjue en døv
Intervjuobjektene våre fra døveskolen Aka.Ma. Selv om vi ikke fikk de tåredryppende, gripende historiene vi så for oss, fikk vi god nytte av intervjuet i oppgaven vår om døvearbeid på Madagaskar.
11: Besøke noen av Tanas kjente steder
Man kan ikke bo 6 måneder i en hovedstad uten å være litt turist. Utsikt fra dronningpalasset, med gjester fra fjern og nær (les: Norge, Uganda og Mahajanga), og de kjente trappene som går opp på begge sider av Analakely, sentrum. 
12: Besøke Jinah 
Vår venninne Jinahs hus, der hun bor med foreldrene og broren. Annerledes enn huset hjemme, men veldig koselig.
Fortsettelse følger!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar