onsdag 30. mars 2011

Ting vi må gjøre før vi dør/drar. Del 2

(Dette er del 2 av et lengre blogginlegg. Hvis du ikke har sjekka ut del 1, anbefaler jeg at du gjør det først, så du skjønner greia)


13: Dra på karaokebar
Karaoke er kjempepopulært på Madagaskar, og på karaokebarene er det høy stemning.
 14: Utforske ukjente steder i Sabnam
Lett å bare gå i kjente trakter, så vi utforsket ukjente områder. Nå har vi ganske god peiling på Sabnam
15: Delta på arrangement på stadioen i Tana
Kirka ”Shine” feiret 7-årsjubileum, og jeg fikk skikkelig bakoversveis når jeg forsto at gassiske kristne kan både danse, klappe og synge. Veldig kul opplevelse.
16: Dra på Crocfarm
Sammen med Ole og Alex var vi og sjekka ut krokodillene i Tana, som forøvrig var veldig kjipe. I resturanten spiste vi selvfølgelig krokodillekjøtt, såkalt ”Croco-kebab”. Ganske godt.

17: Shopping i gata
På vei til sentrum kjører vi forbi en svær handlegata, og det vært for dumt å aldri stoppe for å sjekke den ut. Av alle ting er det faktisk kjoler jeg kjøpte mest. Hvem skulle tro det? Kjoler? På Madagaskar?
18: Dra på fjelltur
Det er en del fjelltopper rundt om, selv om det skal sies at de ikke er så høye. Vi tok med Bond og Thomas og besteg den ene. 3,5 timer gange til fjellet, og 25 min opp.
19: Besøke en toby
Den gassisk-lutherske kirka har flere såkalte tobyer, der psykisk syke blir tatt hånd om, og mange helbredet. Vi dro på besøk en søndag, og før gudstjenesten var det obligatorisk fotvask. Hvis det går 6 mnd til neste besøk, gjør de det igjen.
 20: Lære å lage kinesisk mat
Det bor en kineser i samme hus som oss, og han kom med ideen å ha såkalt ”utvekslingsmiddag”. Vi lærte han å lage norsk mat: grøt og pannekaker, og han lærte oss noe kinesiske greier. Hele pastorfamilien ble med, og det var utrolig morsomme kvelder.
21: Drepe en høne
På markedet får du alltid kjøpt høne ferdig ribba, men vi fant ut at vi måtte prøve hele prosessen selv. Hvor ofte er det man kjøper, dreper og ribber sin egen høne i Norge? Jeg kalte min Olga, og Synnøve sin het Britt. (senere omdøpt til Brittulf).
22: Bake til elevene
Det store bakeprosjektet ble gjennomført, og nå er fryseren full av skillingsboller til avsluttningsfest med elevene.
23: Lage bildeserie til elevene
Vi har lagt bildeplakater til alle de 4 stedene vi jobber, og så langt har de blitt tatt imot med stor jubel.
24: Lære å lage en gassisk matrett
Vi lærte å lage Mofo Akondro (Direkte oversatt: Bananbrød). Enkelt å lage, godt å spise, hurra!
25: Dra til frisøren
Det er kjipt hvis det første man gjør etter hjemkomst til Norge er å dra til frisøren og betale 500 kroner for en klipp. I alle fall når man kan få en helt ok klipp, dog med litt stygg og kantete pannelugg, til den nette sum av 6 kroner.


Nå gjenstår det faktisk bare et punkt på lista, å jogge vår faste runde (på ca 45 min) to ganger. Det gjenstår også bare 7 dager av oppholdet vårt, men likevel klarer jeg ikke å fatte at vi snart skal pakke kofferten og reise hjemover.

1 kommentar: